ponedjeljak, 22. listopada 2007.

Rijeka za frenda- koncert za Jerryja Ricksa

Izvor: http://radio3a.bloger.hr/

Prvo je riječki gitarist svjetskog glasa Damir Halilić Hal pozvao Jerry Ricksa, američkog blues glazbenika da dođe u Rijeku i nastupi na koncertu. Onda se Ricksu jako sviđalo u ovom kraju, vratio se u Ameriku po suprugu, kupio kuću u predgrađu Rijeke i zajedno su se preselili u Hrvatsku. Nakon nekog vremena zdravlje mu je krenulo naopako i završio je u bolnici.

Kao pravi umjetnički boem, Ricks nema ni socijalno, a ni zdravstveno, pa mu je u pomoć priskočilo Ministarstvo zdravstva RH i pružilo mu potrebno liječenje. Sada, kada se Jerry polako oporavlja, riječka podružnica Hrvatske Glazbene Unije pozvala je glazbenike ovog kraja da mu koncertom Rijeka za frenda pruže podršku.

I, odazvali su se mnogi: Abraxas, Big Band Kvarner, Crooks & Strights, Damir Halilić-Hal, Darko Jurković-Charlie, Denis Razumović, Duško Jeličić, Elvis Stanić, En Face, Grad, Lela & Joe Kaplowitz, Marko Tolja, Meri Trošelj, Neno Belan, Šajeta, The Beatles Revival Band, Tina Vukov...

Koncert se održava 25. listopada u Stereo Dvorani. Upad 40 kn, početak u 21 sat.

Cjelokupan prihod od ulaznica uplatiti će se za pomoć američkom blues glazbeniku Jerry Ricksu, a pojedinci mogu dodatna sredstva uplatiti na žiro-račun Gerald Lawrence Ricks, 3600275892, kod Raiffeisenbank.
http://radio3a.bloger.hr/

Nema komentara: